De lækre små tærter ser kunstneriske ud med grønt og karamel! (©DR)

Små franske citrontærter

De delikate tærter med citroncreme og marengslåg er toppet med isomaltspiraler og grønt. Få opskriften fra Den Store Bagedyst - Den Hemmelige Udfordring herunder.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Mørdej

  • 450 g hvedemel
  • 150 g flormelis
  • 1 stk. vaniljestang
  • 225 g smør
  • 1-2 stk. æg

Citroncreme

  • 100 g sukker
  • 1,5 dl piskefløde
  • 2 stk. æg
  • 1 stk. vaniljestang
  • 0,5 dl citronsaft
  • 3 stk. økologiske citroner
    (Det er vigtigt at citronerne er økologiske, fordi det er skallen der skal bruges.)
  • 1 tsk. majsstivelse

Marengslåg

  • 100 g æggehvider
  • 85 g flormelis
  • 1-2 stk. blade af citronverbena

Karamelspiraler

  • 400 g isomalt

Fremgangsmåde

Lav mørdej: 

  1. Alle ingredienserne æltes hurtigt sammen til en ensartet mørdej. Stil dejen koldt i en halv time inden udrulning. Rul mørdejen ud og udstik, så den kan være i metalbageforme med 'kruset' kant - diameter 8-9 centimeter.

Lav citroncreme: 

  1. Blend ingredienserne.

Lav marengslåg:

  1. Pisk marengsen stiv. 
  2. Forbag tærtebundene ved 200 grader i 3-5 minutter til mørdejen tørrer let. Hæld citroncreme i og bag ved 170 grader i 8-10 minutter til citroncremen sætter sig og mørdejskanten er gylden. 
  3. Sæt små ensartede marengstoppe på de afkølede kager og brænd med en brulée-brænder. 
  4. Pynt med enkelte blade af citronverbena.

Lav karamelspiraler: 

  1. Varm isomalt i en gryde til den er gylden. Lad den køle til konsistensen bliver tyk nok til, at der kan laves spiraler med den. 
  2. Lad isomalt løbe fra en ske og sno det rundt om et tyndt rør eller skaftet fra en grydeske eller lignende. Pynt citrontærterne med spiralerne.