Bagedyst dommer Jan Friis-Mikkelsens favoritopskrift er på disse jordbærtærter. (©DR)

Små jordbærtærter

Deltagerne i Den Store Bagedyst prøvede i 2012 kræfter med denne opskrift på jordbærtærter, som er en af dommer Jan Friis-Mikkelsens favoritter. Det er en opskrift på jordbærtærter, der smager af dansk sommer og frister med en dejlig mazarinmasse og en lækker vaniljecreme.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Mørdej

  • 250 g blødt smør
  • 150 g flormelis
  • 1-2 stk. æg
    (stuetempererede)
  • 400 g hvedemel
  • 1 knivspids bagepulver

Mazarinmasse

  • 125 g smuttede mandler
  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 2 stk. æg
    (stuetempererede)
  • 1 spsk. hvedemel

Kagecreme

  • 3 stk. æggeblommer
  • 105 g sukker
  • 30 g maizena
  • 0,5 stk. stang vaniljekorn
  • 1 knivspids salt
  • 3,75 dl mælk og fløde
    (halvt af hver)

Gele

  • 50 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. citronsaft
  • 2 blade husblas

Øvrige ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 200 g chokolade
  • 50 g usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde

  1. Mørdej:
    Pisk smør og sukker til en creme, tilsæt æggene og pisk dem godt ind i cremen. Vend herefter melet i og sæt dejen på køl til den er fast. Ælt den herefter hurtigt sammen og sæt den på køl til den er fast igen.
  2. Mazarinmasse:
    Kør alle ingredienser sammen på en foodprocessor.
  3. Put mørdejen i tærteformene. Kom mazarinmasse i og bag dem herefter ved passende temperatur til de er gyldne. Smeltet chokolade påføres bundene, når de er bagt.
  4. Kagecreme:
    Rør alle ingredienser sammen og kog det forsigtigt op, hæld cremen i en bakke/skål drys med lidt sukker og lad den køle af.
  5. Gele:
    Sæt husblassen i blød i koldt vand. Hak abrikoserne fint og kog dem med vand, sukker og citronsaft i 10 min. under låg. Tilsæt husblassen og lad det stå 10 min., sigt det, lun evt. geleen inden du skal bruge den, hvis den har sat sig.
  6. Fyld kagecreme i mørdejsbundene, læg jordbær på og pensl med abrikosgele. Drys til sidst med hakkede pistacienødder. 


Opskriften findes i samlingen

Opskrifter fra 'Den store bagedyst 2012'

Flere opskrifter fra samlinger

Stefan Rodbjerg JacobsenBrownies med lime 1 time
Merete HessKnasende kanelsnegle 1 time
Stefan Rodbjerg JacobsenCitron- og birkescupcakes 2 timer
ana Frolov ChristensenBanancupcakes 2 timer
Kristian JustesenBedstemor med slag i-cupcakes 2 timer
Ditte MolinGulerodscupcakes 2 timer
Ditte MolinChokoladecupcakes uden mel 2 timer
Nana Frolov ChristensenDeath by chocolate 2 timer, 30 min.