Elegant og smuk sommerdessert stopfyldt med sød og syrlige bær (©DR)

Sommerpudding med creme anglaise

Vidunderlig sommerbudding med masser af bær og masser af fløde.

Tilberedningstid: 1 time, 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Pudding

  • 75 g jordbær
  • 75 g hindbær
  • 75 g brombær
  • 75 g ribs
  • 75 g solbær
  • 125 g sukker
  • 8-10 skiver hvidt sandwichbrød

Creme anglaise

  • 2,5 dl sødmælk
  • 2,5 dl fløde
  • 0,5 stang vanilje
  • 6 stk. æggeblommer
  • 55 g sukker

Fremgangsmåde

Lav pudding

  1. Rens alle bærerne og kog dem op med sukker og en spsk vand. Koges i 3 min, og køl herefter bærblandingen af. 
  2. Beklæd en buddingeform med sandwichbrødene og hæl bærblandingen oveni. Afslut med et lag af sandwichbrød. Stilles herefter på køl til sandwichbrødene har sat sig (ca. 24 timer). 
  3. Server med creme anglaise. 

Creme anglaise

  1. Mælk, fløde og vaniljekorn koges op under omrøring. 
  2. Pisk æggeblommer og sukker til en ensartet masse og hæld herefter den varme mælke-fløde-masse i en tynd stråle i æggemassen. 
  3. Når det hele er blandet sammen, hældes det tilbage i gryden og opvarmes til det tykner (ca. 84 grader) ved lav/middel varme under konstant omrøring med en dejskraber. 
  4. Køl herefter massen ned og den er klar til servering.