Den spanske omelet kan fyldes med lige de ingredienser du har lyst til. (©Scanpix)

Spansk omelet med persillesalat

Omeletten er faktisk en krydsning mellem en spansk tortilla og en italiensk frittata. Kartoflerne og chorizoen gør den spansk, men den er også lidt italiensk, fordi den bliver bagt færdig i ovnen, så den hæver op ligesom en soufflé.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 3 stk. små, faste kartofler, skåret i grove stykker
  • 1 smule havsalt
  • 1 smule peber
  • 6 stk. store økologiske frilandsæg
  • 1 smule olivenolie
  • 2 stk. små chorizopølser, ca. 60 g. pr. stk., skåret i 1 cm tykke skiver
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 2 stk. skalotteløg, pillet og hakket fint
  • 1 stk. citron, saften
  • 1 smule ekstra jomfruolivenolie
  • 1 bundt bredbladet persille, bladende hakkes

Fremgangsmåde

  1. Giv ovnen fuld hammer eller tænd for grillen. Kog kartoflerne i letsaltet vand, indtil de er lige akkurat færdige. Lad dem dampe af i et dørslag. Pisk æggene i en skål med en gaffel, krydr med salt og peber og stil det til side. 
  2. Varm en 20 cm ovnfast sliplet-pande op og hæld et skvæt olivenolie på. Tilsæt kartoflerne og chorizoen, som hurtigt begynder at syde og afgive sit lækre fedt. 
  3. Når det hele er gyldent og sprødt, tager man det op med en hulske og stiller det til side. Drys rosmarinen ned i det varme fedt. Det bliver straks sprødt, og æggemassen hældes ovenpå med det samme. Tilsæt kartoflerne og chorizoen og fordel dem forsigtigt ud på hele panden. Stil panden i ovnen eller under grillen, indtil omeletten er gylden på toppen og lige akkurat fast i midten. 
  4. Mens omeletten står i ovnen, kommer man skalotteløg i en skål med citronsaft, salt, peber og et ekstra bløp olivenolie. Citronsaften skal nulres godt ind i løget, så det bliver blødt. Så blandes persillebladene i. Server omeletten med lidt salat ovenpå og gå om bord i lækkerierne!