Denne kage er et sikkert hit for både store og små. (©DR)

Sportskage fra La Glace

Brødrene Price laver den kendte sportskage som det kendte konditori La Glace udføre til perfektion.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 50 g hasselnøddekerner
  • 150 g sukker
  • 12 dl piskefløde

Makronbund

  • 250 g marcipan
  • 370 g sukker
  • 3-4 stk. æggehvider
  • 24 stk. profiteroles Sukker

Fremgangsmåde

  1. Marcipanen smuldres med sukkeret, røres sammen med æggehviderne og smøres ud i en cirkel på bagepapir. Bages ved 175 g i ca. 30 min.

  2. Hasselnøddekernerne ristes på en tør pande og sættes til side. Sukkeret smeltes til lysebrun karamel og tilsættes nøddekernerne. Hæld karamellen ud på bagepapir eller en siliconemåtte og lad den køle helt af. Hak den derpå med en tung kniv til den minder om fint rasp.

  3. Pisk de 8 dl fløde til skum og bland nougatinen i. Lav 24 profiteroles som i foregående opskrift. Smelt sukker til lys karamel, dyp hver enkelt profiterole i karamellen og sæt dem på et stykke bagepapir.

  4. Læg makronbunden på et fad og form nougat-flødeskummet som en halvkugle ovenpå bunden. Resten af fløden piskes til skum, kommes i en sprøjtepose og bruges til at dekorere kagen med sammen med profiterollerne.