I stedet for svinekød, oksekød eller bare grøntsager, som man normalt bruger i forårsruller, bliver der her brugt kragekød (©DR)

Sprøde krageforårsruller

En ny og anderledes måde at spise, den ellers så velkendte forårsrulle på. En ret der overrasker

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Fyld

  • 2 stk. kragebryster
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk. gulerod
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 2 spsk. soja
  • 3-4 kviste mynte
  • 1 smule vindruekerneolie
    (til at stege i)

Pandekagedej

  • 125 g hvedemel
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,25 cl mælk
  • 3 stk. æggehvider
  • 50 g smør

Fremgangsmåde

Fyld

  1. Skær kragekødet i tynde strimler. Skær også løg og gulerod i tynde strimler. Hak hvidløg meget fint.
  2. Kom olie på en pande og steg kødet gyldent i dette. Krydr med lidt salt og peber.
  3. Kom løg, hvidløg og gulerod ved og lad det simre sammen.
  4. Bønnespirer tilsættes sammen med soja, og det hele simrer til væsken i panden er dampet næsten væk. Fjern fra varmen og køl af. 

Pandekagedej

  1. Lun mælken i en gryde sammen med smørret og fjern fra varmen. Rør nu mel salt og æggehvider i. Tilsæt også mælk og smør og rør til en glat dej.
  2. Smelt lidt smør på en pande, lad det bruse op, og steg pandekager herpå - de skal være tynde og ikke tage for meget farve. Fjern fra varmen og køl dem ned.
  3. Fyld lidt kragekød på hver pandekage. Rør lidt mel sammen med vand og smør lidt af det omkring kanterne på pandekagerne for at 'lime' dem sammen. Fold hver side omkring og rul dem så sammen.
  4. Forårsrullerne steges sprøde i varm vindruekerneolie. Løft dem op og dryp godt a,f når de blevet gyldne. Drys med salt og anret på et fad og drys med plukket mynte.