Sprød og helstegt sneskohare med enebærmarinade fra Nak & Æd. (©DR)

Spydstegt sneskohare med enebærmarinade

En sneskohare blev i Alaska til denne lækre ret hvor den sprødsteges og serveres med enebærmarinade. Retten lavede Nikolaj og Jørgen i programmet Nak & Æd.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. sneskohare
  • 2 dl olivenolie
  • 2 spsk. birkesirup
  • 20-25 stk. friske enebær
  • 2 stk. citroner
  • 2-3 grene frisk gran
  • 200 g smør

Vasket salat med fløde

  • 1 dl fløde
  • 1 stk. citron, saft heraf
  • lidt salt, peber og sukker
  • 0,5-1 stk. salathoved
  • lidt kål

Fremgangsmåde

Enemarinade

  1. Start med at lave marianden. Knus enebær fint og kom i en skål sammen med citronsaft og fintrevet citronskal. Krydr med salt og peber og tilsæt så olie og birkesirup. Pisk det hele godt sammen. 

Sneskohare

  1. Sæt sneskoharen på et spyd - bind køller og forben på spyddet med lidt jernsnor, så haren sidder godt fast. Sneskoharen skal grilles over gløder i ca. 2 ½ - 3 timer. Det er vigtigt, at du kun bruger gløder, så haren ikke brænder, samt at du griller den ved svag varme, så den steger langsomt - du skal kunne løfte spyddet op og ned i afstand undervejs.  Undervejs pensles ofte med enebærmarinaden. 
  2. Til sidst krydres sneskoharen og pensles med smør. Kom flere gløder under den, så varmen bliver høj. Kom grangrene på gløderne, så det begynder at ryge. Grill den sådan nogle minutter, fjern fra varmen og skær kødet fra benet. 

Vasket salat med fløde

  1. Pisk fløde sammen med saft fra en citron, og krydr med peber, salt og lidt sukker. Rør sammen til en tyk creme. Pluk salatbladene og kålblade i grove stykker, og rør det i fløden. 
  2. Anret salaten på et stort fad, og placer sneskoharen herpå.