Steak Sandwich med hjemmelavet cheez whiz (©DR)

Steak Sandwich

Philadelphia cheesesteak eller Philly cheesesteak er en helt igennem syndig ret bestående af et baguette fyldt med ringelige mængder oksefillet og ost. Hvis du ønsker at prøve en ny form for sandwich, så er det den her du skal lave! Vær opmærksom på, at opskriften er beregnet til én sandwich.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 1 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Sandwich

  • 1 stk. lille løg
  • 1 smule olivenolie
  • 1 smule smør
  • 0,5 stk. grøn peberfrugt
  • 150 g marmoreret oksefilet (ribeye)
  • 1 smule cheez whiz eller smelteost
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 stk. baguette i portionsstørrelse
  • 1 smule chilisauce

Cheez Whiz

  • 125 ml sødmælk
  • 120 g stærk cheddar ost i tern
  • 50 g flødeost
  • 1 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. engelsk sennepspulver
  • 1 knivspids hvidløgspulver
  • 1 smule løgpulver
  • 1 tsk. maizena
  • 1 smule gurkemeje

Fremgangsmåde

Lav sandwich: 

  1. Skær løget i ringe, og steg det gyldent i smør og olie. Skær den grønne peber i fine strimler, og steg på samme vis i en anden pande, til den er mør. Skær imens kødet i ganske tynde strimler. Tag løget af panden, skru op for varmen, tilsæt lidt ekstra olivenolie, og steg kødstrimlerne, til de får lidt farve, men de må ikke blive tørre. Smag til med salt og peber. 
  2. Lun brødet i ovnen. Flæk brødet, og kom kødet på, derpå de bløde løg. Kom smeltet cheez whiz eller smelteost på. Top op med stegt grøn peber og chilisauce efter smag. Læg den anden halvdel af baguetten ovenpå og guf løs!

Lav hjemmelavet cheez whiz: 

  1. Varm mælken op i en gryde. Kom de øvrige ingredienser i en blender, og kør, til alt er blandet. Tilsæt den varme mælk lidt ad gangen. Hold ostecremen lun i en gryde over vandbad.