Stegt filet fra en sortbjørn med kogte løg, vilde roser og grønne asparges. (©DR)

Stegt bjørneryg med vilde roser og grønne asparges

I Canada lavede Nikolaj og Jørgen i programmet Nak & Æd denne smagfulde ret med filet fra en sortbjørn. Det møre kød serveres med grønne asparges, løg og vilde roser.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 800 g sortbjørn filet
  • 50 g smør
  • 12 stk. grønne asparges
  • 2 stk. kogte hele løg
  • 6-10 stk. vilde roser
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl asparges og knæk den nederste del af. Skyld godt. Kom i en gryde med lidt smør og en lille sjat vand. Krydr med salt og peber. Lad det simre stille og roligt. 
  2. Istandgør bjørnefiletten, del i fine bøffer, og krydr dem med salt og peber. Smelt smør på en pande og steg bøfferne heri. Brun godt af på alle sider. 
  3. Halver de kogte løg, og pluk ud i ”både”. Drys bådene ud over panden så de bliver stegt varme. 
  4. Anret de grønne asparges på et fad og fordel bøffer og løg ovenpå. Pynt med rosenblade.