Lav denne traditionelle ret, som Anne Hjernøe har opdateret på besøget i Montana. (©DR)

Stegt flæsk med persillecreme

Nem og hurtig opskrift på retten, som danskerne har valgt som nationalret. Den traditionelle persillesovs er skiftet ud med en persillecreme, som giver retten et nyt tvist.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 12 skiver flæsk
  • 1 smule flagesalt
  • 1 smule friskkværnet sort peber
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 5 dl creme fraiche
  • 0,5-1 stk. citron
  • 600 g kartofler

Fremgangsmåde

  1. Drys flæsket med salt og peber. Læg det på bagepapir på en bageplade og steg det i ovnen ved 200 grader til det er gyldent og sprødt. Vend det eventuelt undervejs. 
  2. Kom persille, cremefraiche, citronsaft fra ca. ½ citron og lidt salt i en foodprocessor og kør til du har en ensartet og lækker grøn creme. 
  3. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 7 minutter, og lad dem trække under låg i kogevandet til de er færdige. 
  4. Servér den stegte flæsk med den kolde persillecreme og de kogte kartofler.