Stegt flæsk med persillesovs er en vinder hos store såvel som små. Foto: DR (©DR)

Stegt flæsk og persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs, så bliver det ikke mere dansk. Og det er faktisk slet ikke så svært at lave, som mange går rundt og tror.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 12 skiver flæsk
  • 0,5 l mælk
  • 20 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 smule revet muskatnød
  • 1 bundt persille
  • 300 g kogte kartofler

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og pisk det sammen til en melbolle.
  2. Tilsæt lidt efter lidt mælken, mens du pisker kraftigt for at undgå klumper. Lad den derefter koge nogle minutter. Krydr med salt, peber og muskatnød.
  3. Hak persillen og hæld den i sovsen.
  4. Bank kødskiverne let og krydr med salt og peber. Steg dem på en pande. Først den ene side, hvorefter den vendes og steges videre indtil flæsket er stegt helt sprødt. Hæld lidt af fedtet fra og over i sovsen.
  5. Serveres med kogte kartofler.