En fyldig salat med sprød kål, stegt indmad fra kænguru og hårdkogte æg. (©DR)

Stegt kænguruhjerte og -lever med sprød kål

I syvende sæson af Nak & Æd var Jørgen og Nikolaj i Australien. Her var byttet en kænguru, der blev til bl.a. denne ret med stegt indmad serveret med sprød kål og hårdkogte andeæg.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. kænguru hjerte
  • 1 stk. kænguro lever
  • 2 stk. kænguru mørbrad
  • 0,25 stk. hvidkål
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3-4 kviste mynte
  • 3 spsk. solsikkekerner
  • 2 stk. andeæg
  • salt og peber
  • lidt smør

Fremgangsmåde

  1. Snit kålen fint og bland det med fintrevet hvidløg. Krydr med salt og peber, og tilsæt yoghurt og olivenolie. Hak mynte fint og kom ved sammen med solsikkekerner, ristet gyldne på en tør pande. Bland sammen. 
  2. Rens hjerte, lever og mørbrad og steg i smør på en varm pande. Krydr med salt og peber og fjern fra varmen. Lad det trække nogle minutter.
  3. Anret kålen i et fad, skær indmad og mørbrad ud i tynde skiver og læg på toppen af kålen. Pil og del andeæggene og fordel herover. Server!