Velstegte vildtbøffer med indmad. (©DR)

Stegt kobryg med indmad

I ottende sæson af Nak & Æd var Jørgen og Nikolaj bl.a. i Cameroun i Afrika, hvor de skød en antiloperace kaldet kob. Af filetten lavede Nikolaj denne opskrift på et par velstegte bøffer toppet med indmad, løg og pinjekerner. Herhjemme kan andet vildt selvfølgelig benyttes til opskriften.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 800 g kobfilet
  • 2-3 spsk. olie
  • 25 g smør
  • 100 g kobhjerte
  • 100 g koblever
  • 1 stk. skalotteløg
  • 2-3 kviste frisk persille
  • 1 håndfuld pinjekerner

Fremgangsmåde

  1. Istandgør kødet for sener mv. Del i pæne bøffer og krydr dem med salt og peber.
  2. Kom olien på en pande og tilsæt smør. Når dette er blevet gyldent, lægges bøfferne på og brunes på alle sider. Steg derefter nogle minutter på hver side. 
  3. Snit lever og hjerte i små tern og kom ved på panden. Krydr med salt og peber. 
  4. Snit løget helt fint, og tilsæt løg og finthakket persille og pinjekerner til panden. Fjern bøfferne fra panden, og lad dem trække. Sauter derpå indmaden, hakket i tern, på panden.
  5. Anret bøfferne på et fad, top med indmaden og server derefter.