Byg-selv-mad med glaseret flæsk i stegte majsboller er et sikkert hit hos de fleste. (©DR)

Stegte majsboller med glaseret flæsk og syltede agurker

Her får du opskriften på små lækre majsboller, som Nikolaj Kirk lavede dem i Nak & Æd, som et solidt måltid inden jagt. De dejlige, luftige majsboller serveres med glaseret flæsk og sylt.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g fint majsmel
  • 1 smule vand
  • 1 smule madolie
    (til stegning)
  • 400 g røget flæsk i tykke skiver
  • 3-4 spsk. soja
  • 1 dl østerssauce
  • 1 stk. agurk
  • 2 tsk. sesamolie
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 3 spsk. mørk riseddike
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 tsk. ristede sesamfrø
  • 1 tsk. ristede og finthakkede jordnødder
  • 2 fed hvidløg (hakket og ristet)
  • 1 smule koriander
  • 2 stk. æg
    (scambled)

Fremgangsmåde

  1. Kom lidt vand i en skål og rør majsmelet heri. Ælt til en glat dej der knækker en smule. Lad den trække i ca. 20 minutter. Del i små kugler og tryk dem flade, som var det en lille puk.
  2. Varm olie på en pande eller en jernplade og steg dem gyldne på begge sider (ca. 3-4 minutter). Hold bollerne lune.
  3. Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær de  i passende stykker og kom i en skål. Rør chili, soja, eddike og lidt sesamolie sammen og hæld over agurkerne. Lad dem trække i nogle minutter. Hæld  frø, nødder og brændt hvidløg over og vend det sammen. Krydr med sort peber.
  4. Varm en pande op og læg flæskeskiverne herpå. Steg dem gyldne på begge sider i deres eget fedt. Hæld fedtet fra, hvorefter soja samt østerssauce tilsættes. Lad det glasere ind. Fjern derefter fra varmen.
  5. Flæk en majsbolle og kom lidt scrambled æg på sammen med en skive flæsk, lidt agurker og frisk koriander. Server.