Stegt sild med løgsovs er god dansk mad, når det er bedst. (©DR)

Stegt sild med løgsovs

Sild er godt. Og så er det billig mad - og serveret med en god løgsovs og nye kartofler er det en af vores livretter. Prøv den - måske bliver det også en af dine!

Tilberedningstid: Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 12-16 sildefileter
  • Salt og rugmel
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. neutral olie

Til løgsovs

  • 4 store løg
  • 100 g smør
  • 1 spsk. mel
  • 6 dl fiske- eller hønsefond
  • 2-3 laurbærblade
  • 1 dl fløde
  • Eddike, sukker, salt og peber efter smag

Tilbehør

  • Nye kartofler og persille

Fremgangsmåde

Tid: Ca. 45 minutter

Begynd med løgsovsen. Del løgene i halve og skær dem derpå i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde og kom løgene i. Lad dem blive bløde og gennemsigtige ved svag varme. De må ikke tage farve. Skru lidt op for blusset, tilsæt melet og lad det bage igennem under omrøring. Kom fiske- eller hønsefond ved og lad sovsen koge roligt igennem i 10 minutter sammen med laurbærbladene. Tilsæt fløden, lad den koge op og smag til med lidt eddike, sukker, salt og peber.

Mens sovsen tilberedes, trækker sildefileterne med lidt salt. Vend dem derpå i rugmel og steg dem sprøde i smør og olie. Server sildene med løgsovsen og nye, kogte kartofler drysset med rigeligt hakket persille.