Server denne landskinke med et stykke jullimpa og sennep til. (Foto: Scanpix ©Scanpix)

Svensk landskinke

Lækker saftig skinke, med en sprød skorpe af sød sennep og mørk farin. Perfekt til en kold vinterdag, hvor der skal hygges lidt ekstra.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. landskinke på ca 3 kg
  • 1 smule sød sennep
  • 1 smule mørk farin

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Skær sværen af og pak skinken ind i alufolie. Stik et stegetermometer ind så spidsen sidder i den tykkeste del af kødet.
  3. Skinken steges i ovnen ved 175 grader til stegetermometeret viser 75 grader. Beregn 60 -70 minutter pr. kg.
  4. Tag folien af og pensl skinken med sød sennep. Hæld brun farin på og brun skinken ved 225 grader i cirka 5 minutter. 

TIP: 
Som variation kan du lave en krydderblanding bestående af: 

½ tsk kryddernelliker

1½ tsk hele peberkorn

5-6 laurbærblade

1½ tsk merian

Alle krydderierne knuses i en morter. Skinken gnides med de stødte krydderier efter sværen er skåret af. Pak skinken ind i alufolie og følg herefter resten af opskriften.