Denne ret er perfekt som forret, og ser fin ud hvis den pyntes med frisk dild. (©DR)

Syltede æg med sennep og peberod

Syltede æg kan være svære at finde i Danmark. Her får du derfor også opskriften på at lave dem selv. Æggene skal laves 4-5 dage i forvejen.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 8 stk. æg
  • 0,75-1 dl creme fraiche
  • 2 spsk. sennep
  • 1 stk. løg
  • 2-3 spsk. peberrod
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt dild
  • 6 skiver bacon
  • 1 sjat koldpresset jomfruolivenolie

Fremgangsmåde

  1. Læg hårdkogte æg i en eddikelage, bestående af eddike tilsat en slat vand og lidt salt. Tilsæt evt. også lidt sukker, så lagen bliver lidt rundere i smagen. 
  2. Kog lagen til salt og sukker opløses, lad den køle af og hæld den over de hårdkogte pillede æg. 
  3. Stil æggene i køleskabet og lad dem trække i minimum 4-5 dage.
  4. Halvér æggene, skrab blommen ud og mos den sammen med cremefraiche, sennep, finthakket løg, revet peberrod og friskklippet purløg. 
  5. Skær baconen i tern og steg den sprød i lidt olie på en pande, hvorefter den køles af på fedtsugende papir. 
  6. Fyld æggene med de moste æggeblommer og drys dem med bacon og friskklippet dild.