Denne smagfulde torskeceviche er nem at lave og en perfekt og flot forret, som uden tvivl vil imponere dine gæster. (Foto: Line Falch Christensen ©Lindhardt og Ringhof Forlag A/S)

Torskeceviche

I programmet 'Rigtige Mænd - det nye hold' skal Rasmus lære at lave ceviche. Her får du opskriften på den lækre fiskeret, som han laver i programmet. Det er en frisk, syrlig og smagfuld forret med torsk, som ikke tager lang tid at lave. Opskriften er fra bogen 'Rigtige Mænd - det nye hold' og er udgivet på Lindhardt og Ringhof Forlag A/S.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g torsk uden ben
  • 6 stk. limefrugter
  • 2 skalotteløg
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1/2 rød spidskål
  • En smule salt
  • En smule peber
  • Evt. lidt revet citronskal (økologisk)

Fremgangsmåde

  1. Pres limefrugterne og hæld saften i en skål. Sæt den til side.
  2. Skær fisken i små tynde stykker, som vil være en god mundfuld.
  3. Læg fiskestykkerne i et fad eller på en tallerken. Hæld limesaften over. Nu skal fisken bare have lov til at blive tilberedt i citrussaften. Det skal stå og marinere i 45 minutter i alt. Vend hvert 15. minut.
  4. Hak løg og koriander fint, og hak også spidskålen ekstra fint.
  5. Læg de hakkede grøntsager på et fad eller på tallerkener, læg torskestykkerne ovenpå.
  6. Drys eventuelt med lidt revet citronskal. Og så er der serveret.