Smagfuld tranesuppe med kød- og melboller fra Nak & Æd. (©DR)

Tranesuppe med kød og melboller

I Alaska blev en trane til en række lækre retter, bl.a. denne tranesuppe med kød og melboller, som Nikolaj og Jørgen lavede i Nak & Æd.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Tranesuppe

  • ben og knogler fra en trane
  • 1 stk. tranelår
  • 1 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. olie
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 stænger bladselleri
  • 2-3 stk. laurbærblade

Melboller

  • 100 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 2 stk. æg
  • 1 stk. tranehjerter

Kødboller

  • 1 stk. tranelår
  • 1 stk. tranelever
  • 0,5 dl mælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 kviste persille

Fremgangsmåde

Tranesuppe

  1. Begynd med at hukke ben og knogler i meget små stykker, skyld grundigt og dryp godt af. Brun disse i olien, så de bliver gyldne over det hele. 
  2. Kom knoglerne i en gryde uden smeltet fedt og olie. Dæk med koldt vand og kom laurbærblade, grofthakket løg og hvidløg i. Bring i kog. Kom tranelåret ned i suppen. Lad det hele simre i 2- 2 ½ time - kom evt. mere vand i undervejs. 
  3. Tag tranelåret op og fjern skind og ben. Skær kødet i mindre stykker. Sigt suppen og kom tranekødet deri. Skær gulerod og blegselleri i tern og kom i suppen. Krydr med salt og peber. 

Melboller

  1. Kom vand og smør i en gryde og varm op. Tilsæt mel og pisk sammen til en melbolle. Slå æg i og pisk kraftigt sammen. Istandgør tranehjertet og grill det let, køl ned, hak fint og rør i meldejen. 
  2. Kog vand op i en gryde og lav små boller af meldejen med en lille ske og kom dem i vandet. Lad bollerne simre heri uden at koge i to-tre minutter. Løft op af vandet og køl ned i koldt vand.

Kødboller

  1. Fjern skind og ben fra tranelåret og hak selve kødet fint, kom i en skål og rør sejt med salt og peber. Hak traneleveren fint og rør sammen med mælk og mel. Hak persillen fint og tilsæt. Form små boller af farsen med en ske, og kom dem i kogende vand og lad simre heri uden at det koger i to-tre minutter. Løft op og kom i koldt vand. 
  2. Kog suppen ind til den har en god smag og konsistens. Smag til. Tilsæt mel- og kødboller og lad det hele simre i nogle minutter. Server rygende varm.