Lækre og tykke pandekager med friske skovbær og canadisk ahornsirup er skøn morgenmad. (©DR)

Pandekager med skovbær og ahornsirup

I syvende sæson af Nak & Æd var Jørgen og Nikolaj bl.a. i Canada, hvor Nikolaj en morgen lavede denne lækre stak pandekager med friske bær og ahornsirup som en god morgenmad. Pandekagerne er særligt gode til brunch på en weekend morgen.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 0,5 l mælk
  • 2 stk. æg
  • lidt sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 25 g smør
  • lidt smør til stegning
  • 1 håndfuld friske blåbær
  • 1 håndfuld friske brombær
  • rigeligt ahornsirup til topping

Fremgangsmåde

  1. Kom mælk i en lille skål, og tilsæt æg, sukker, salt og pisk det godt sammen. Tilsæt mel og bagepulver og rør indtil der ikke er nogen klumper. Smelt smørret og rør i dejen.
  2. Smelt lidt smør på en lille pande og hæld en klat pandekage dej på. Steg gylden og vend. Forsæt sådan indtil alle pandekagerne er bagt af.  
  3. Læg pandekagerne på tallerkener, fordel blårbær og brombær over og hæld masser af ahornsirup på toppen. Server!