Du kan også sagtens bruge denne sovs til andet end fyldte chilier. Kun fantasien sætter grænser (©DR)

Valnøddesovs: Nogada sauce

Lækker sovs, der har en sødme som er blandet med de bitre valnødder. Er specielt god til at hælde over fyldte chilier

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 ml fløde
  • 250 ml mælk
  • 150 g dobbelt flødeost
  • 200 g gedeost
  • 1 pakke flødeost
    (190 g)
  • 300 g blancheret valnødder
  • 2 spsk. kyllingebouillon pulver
  • 60 ml sherry
  • 3 spsk. sukker

Anretning

  • 3 stk. granatæbler
  • 3 spsk. hakket persille

Fremgangsmåde

  1. Bland det hele sammen i ovennævnte rækkefølge i en blender, indtil massen får en flydende konsistens, hvor sukkeret er fuldt integreret i sovsen.
  2. Når kødet er kommet i chilierne hældes den hvide sovs over hver enkelt chili, så den er helt dækket. Herefter drysses der granatæblekerner og hakket persille over inden servering.