Vildsvinet har en dyb og god smag af vildt, som gør sig særlig godt i denne opskrift på solid simremad. (©DR)

Vildsvinegryde med mørk øl og gulerødder

Vildsvin er en utrolig lækker spise, dog er der ikke så mange der spiser det. Denne lækre gryderet indbyder til hygge og en god øl. Opskriften lavede Nikolaj Kirk i programmet Nak & Æd efter en vellykket jagt.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g vildsvin, skåret i tern
  • 1 smule smør
  • 2 stk. gulerødder
  • 1 stk. løg
  • 2-3 kviste timian
  • 2 dl mørk øl
  • 2-4 spsk. frisk honning
  • 2-3 kviste persille
  • evt. fløde efter smag

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Vildtkødet vendes op i smørret og brunes godt af. Hæld de skårne gulerødder og løg ved og krydr med salt og peber.
  2. Hæld øl og honning på og lad det simre under låg i ca. 30 minutter. Fjern låget og kog ind til saucen har en passende konsistens. Tag gryden af varmen og rør en klat kold smør i gryden sammen med lidt hakket persille. Server.