En dejlig wienerbrødssnurre med dadler, hvid chokolade og lidt specielt; saltet bacon. (©DR)

Wienersnegl med dadler og bacon

Et flabet stykke wienerbrød med dadelremonce og nødder - pyntet med hvid chokolade og bacon

Tilberedningstid: 2 timer, 15 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Grunddej

  • 20 g gær
  • 1,3 dl vand
  • 350 g mel
  • 0,5 tsk. salt
  • 1,5 spsk. sukker
  • 1 dl sammenpisket æg
  • 1 smule mælk og æggeblomme
    (til pensling)
  • 225 g smør
    (til udrulning)

Dadelremonce med pekannødder

  • 125 g dadler
  • 80 g pekannødder
  • 150 g smør
  • 35 g brun farin
  • 75 g marcipan
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 1 spsk. vand
  • 1 stk. økologisk citron

Pynt

  • 150 g bacon
  • 75 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Lav grunddej

  1. Opløs gæren i vandet. 
  2. Tilsæt sukker, salt, mel, og æg og rør hurtigt sammen til ensartet masse. 
  3. Dejen sættes i køleskabet i 20 minutter. 
  4. Smørret bankes fladt mellem 2 stykker bagepapir. 
  5. Dejen rulles ud til et kvadrat og smørret lægges på diagonalt. 
  6. Kanterne foldes ind over smørret, så alt smør er beklædt med dej. 
  7. Dejen rulles ud til et rektangel, ca. 20x45 cm. 
  8. Dejen foldes så tre gange ind mod midten, så der nu er 3 lag. 
  9. Stilles på køl i 15 min. 
  10. Dejen rulles igen ud til et rektangel og foldes ind tre gange - nu er der så 3x3 lag. 
  11. Sættes på køl i 15 min. 
  12. Dejen rulles nu ud for tredje gang og foldes 3 gange ind mod midten 3x3x3, så der nu er 27 lag. 
  13. Stilles på køl i 15 min. 
  14. Dejen rulles ud en sidste gang og denne gang rulles den ud til en ca. tykkelse på 0,5 cm. 
  15. Der smøres remonce på den ene halvdel og den anden halvdel vendes over på efterfølgende. 
  16. Der skæres strimler på ca. 3 cm. tykkelse og de skæres næsten helt op på langs i midten. 

Dadelremonce med pekannødder

  1. Dadlerne udstenes og hakkes fint - kan evt. blendes kort med ahornsirup. 
  2. Pekannødder blendes til en halv-grov konsistens i minihakker. 
  3. Marcipanen rives. 
  4. Citronen rives for skallen, fint. 
  5. Alle ingredienser til remoncen blandes sammen og smøres på wienerbrødet når det er klart. 
  6. Kommes lidt vand ved, hvis massen er for fast. 

Snurring

  1. Når strimlerne er klar og der er skåret et langt snip igennem, drejes hver snip 4 gange i hver sin retning. 
  2. Derefter tager man fat i de to ender og holder dem sammen med den ene hånd, mens den anden hånd holder fat i den øverste ende. 
  3. Så snurrer man dejen sammen således man får en knude-agtig ting. 
  4. Denne kommes i en form og efterhæver i 30 minutter. 
  5. Dette gøres for alle 8 dejstykker. 
  6. Pensles med æggeblomme før bagning i ca. 22 minutter ved 180 grader. 

Pynt

  1. Chokoladen smeltes og kommes i en sprøjtepose med lille hul. 
  2. Bacon steges sprødt og lægges på fedtsugende papir. 
  3. Bacon hakkes fint til krymmel. 
  4. Snurrene pyntes med hvid chokolade og baconkrymmel.