Dette bløde og lækre yoghurtbrød falder også i god smag hos familiens yngste. Foto: Scanpix (©DR)

Yoghurtbrød

Der findes ikke noget bedre end hjemmebag. Her får du opskriften på et nemt og lækkert brød bagt med yoghurt, som gør det blødt og friskt og let syrligt i smagen. Bag det og glæd dig til at smøre smør på det lune nybagte brød.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 0,5 dl lunken vand
  • 1,5 dl mælk
  • 50 g smeltet margarine
  • 1,5 dl yoghurt naturel
  • 2 tsk. salt
  • 6-700 g hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Gæren udrøres i lunken vand.
  2. Yoghurt, mælk, gærblandingen og mel æltes godt sammen og stilles til hævning et lunt sted i 30 minutter.
  3. Ælt brødet i gennem, form det til to brød - skær to ridser på oversiden og lad det efterhæve i 20 minutter.
  4. Tænd ovnen på 200 grader. Læg brødene på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med mel og bages i 30 minutter på 200 grader.