preload loader
Melodi Grand Prix 2013
Lena Meyer-Landrut i Unser Star für Oslo

18-årige Lene Meyer-Landrut repræsenterer Tyskland i Eurovision Song Contest 2010 med nummerte 'Satellite', som danske John Gordon og amerikanske Julie Frsot har skrevet.

© ProSieben

 

Skrevet af: Søren Bygbjerg

 

Dansker bag tysk Grand Prix-vinder

Pæredanske John Gordon er den ene af de to bagmænd bag nummeret 'Satellite', der lørdag aften vandt Tysklands svar på Melodi Grand prix, talentshowet 'Unser Star für Oslo'. Men den århusianske sangskriver og hans amerikanske makker, Julie Frost, var ikke inviteret med til festen i Köln - og de så det faktisk heller ikke showet i tv.

- Herhjemme er sangskriverne jo med til festen, men i Tyskland er det først dagen derpå, at det blev offentliggjort, hvem der havde skrevet sangene. Så Julie og jeg fik det at vide gennem vores publisher, at vi vandt, fortæller sangskriveren John Gordon til dr.dk/grandprix. 

Det er ikke første gang, at danskere blander sig i musikkonkurrencen syd for grænsen. I 1973 vandt Gitte Hænning således med sangen 'Junger Tag', og i 2008 stod ingen ringere end Remee og Thomas Troelsen bag nummeret 'Disappear' med pigebandet No Angels, som desværre floppede stort i Beograd med en 23. plads ud af 25 i finalen.

- Vores musikforlag Iceberg Publishing må have hørt noget i vores sang, som fik dem til at foreslå den til Melodi Grand Prix… heldigvis, lyder det fra Julie Frost.

"Tre akkorder og så bare af sted"
'Unser Star für Oslo' var arrangeret af Grand Prix-legenden Stefan Raab, og det var bygget op som en talentkonkurrence i bedste X Factor-stil.

- Det er meget forskelligt fra det danske Grand Prix. De har otte runder, hvor de først vælger sangeren, og når de har fundet den, som skal synge vindersangen, så får de nogle forskellige sange, som seerne så skal vælge imellem. Den sang, der får flest stemmer, skal vinderen så synge til det store Grand Prix i Oslo, forklarer John Gordon.

Vindersolisten blev 18-årige Lene Meyer-Landrut, og vindersangen 'Satellite' er allerede blevet et stort hit i Tyskland, hvor den har slået rekorden som den hurtigst sælgende single på iTunes i tysk historie.

- Det er en lille "bubbly" sang, som er temmelig enkel og sød og med en sjov tekst, synes jeg. Tre akkorder og så bare af sted, siger John Gordon.

- Den handler om alle de skøre, hemmelige ting, som en pige gør og føler, når hun er forelsket. En mand kan få hende til at føle alt muligt på same tidspunkt - glad, men plaget og hjælpeløs, uddyber Julie Frost, som har skrevet teksten.

Bekymret over konkurrencen fra Danmark
Julie Frost er overbevist om, at 'Satellite' har store chancer i til Eurovision-finalen i Oslo, hvor Tyskland automatisk er kvalificeret sammen med Storbritannien, Frankrig og Spanien - de såkaldte "Big Four".

- It's gonna win the whole thing!!!, erklærer hun på amerikansk.

John Gordon er mindre skråsikker.

- Puha den var svær. Altså jeg synes faktisk, at Lene Meyer-Landrut er sindssygt charmerende og synger den på sin helt egen måde. Og jo mere jeg hører den, jo mere synes jeg faktisk, at det er ret underholdende. Det er jo ikke en typisk sang eller sangerinde de har valgt i år. Hvis folk ikke forstår hende eller hendes måde at være på, så tror jeg, der er nogen der står af. Men hun er altså dygtig, slår han fast.

John Gordon kiggede også med, da der var Dansk melodi Grand Prix i Aalborg 6. februar.

- Jeg fulgte det danske show hjemme fra sofaen og syntes, det var en super tæt og spændende finale. Jeg synes faktisk, at der var et ret højt niveau i år, siger han, og betegner den danske vindersang 'In A Moment Like This' med Chanée & N'evergreen, som "et godt bud på en vinder" i Oslo.

Også Julie Frost er bekymret for konkurrencen fra Danmark.

- Den er en klassisk og stærk sang, og den bliver smukt leveret. Den er fuldstændig skøn - og det bekymrer mig!

Finalen i Eurovision Song Contest finder sted lørdag 29. maj 2010 i Telenor Arena i Oslo. Inden da er der to semifinaler 25. og 27. maj. Tyskland er direkte i finalen. Danmark er med i semifinale 2 sammen med bl.a. Sverige.

Send eller anbefal link

Den danske sangskriver John Gordon og hans amerikanske makker Julie Frost har skrevet sangen 'Satellite', som repræsenterer Tyskland i Eurovision Song Contest 2010.

 

VIDEO Se alle Jacob Riisings Grand Prix-løjer

18. maj 2014 11:00

DRs Jacob Riising har bragt seneste nyt til danskerne under Eurovision Song Contest på YouTube. Vi har samlet alle hans gakkede udskejelser i denne artikel.

 

VIDEO Eurovision-året der gik med timelapse

16. maj 2014 12:00

Eurovision Song Contest har stået på dagsordenen i et helt år i Danmark. Nu er stafetten givet videre til Østrig, og vi kan se tilbage på et overvældende år fyldt med Grand Prix. Se de bedste timelapses her.

 

VIDEO Se alle de 37 flotte Eurovision-postkort

16. maj 2014 07:00

Østrigs flag af kjoler, Georgiens flag af rødvin og Belgiens flag af strikketøj. Se eller gense deltagerlandenes præsentationsvideoer.

 

Grand Prix video

 
 

Grand Prix spots

Grand Prix Emmelie artikler

Grand Prix solister

 
 

Internationalt Grand Prix

 
 

Dansk Grand Prix

 
 

Ministeriet

 
 

Nyt fra dr.dk/grandprix

Få nyt om Melodi Grand Prix - direkte i din indbakke!

Nyhedsbrev

 

Eurovision Song Contest

Besøg den officielle side for det internationale Melodi Grand Prix.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Melodi Grand Prix > Artikler > 2010

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.