preload loader
Melodi Grand Prix 2013
Ole Tøpholm

DRs Eurovision-kommentator Ole Tøpholm bliver nu også en del af Dansk Melodi Grand Prix, som han skal holde styr på fakta om deltagere og regler og øse af sin viden om Grand Prix-historien.

Foto: Mikkel Skovgaard © DR

 

Skrevet af: Søren Bygbjerg

 

Tøpholm skal kommentere dansk Grand Prix

28. dec. 2011 13.07

Ole Tøpholm kalder sig Danmarks største Grand Prix-fan og har udgivet interviewbogen 'De største øjeblikke' om dansk Grand Prix-historie. I 2011 førte han kyndigt seerne gennem de to semifinaler og finalen i Eurovision Song Contest.

Og i dag kan dr.dk/grandprix så afsløre, at DR-journalisten ikke alene er genvalgt som DR1's Eurovision-kommentator i 2012, men at han også skal være kommentator på Dansk Melodi Grand Prix, som finder sted i Gigantium i Aalborg 21. januar.

- Med sin blanding af begejstring og professionalisme gjorde Ole Tøpholm det fremragende som kommentator i Düsseldorf. Derfor er jeg glad for, at han igen vil øse af sin Grand Prix-viden fra Aserbajdsjan i 2012 - og at han denne gang også bliver den del af Dansk Melodi Grand Prix, siger DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme.

Et internationalt touch
Det er første gang, at der skal være en kommentator på det danske Grand Prix, og Ole Tøpholm forklarer, at det er en del af den internationalisering, som er et tema for årets store musikshow.

- Vi skal give Dansk Melodi Grand Prix et mere internationalt udtryk, og her er jeg som den danske kommentator i Aserbajdsjan ét af elementerne, siger han.

Der er allerede fundet to værter til showet, nemlig DR Mamas Emil Thorup og Aftenshowets Louise Wolff, og Tøpholm skal supplere dem med facts om solisterne, reglerne og Grand Prix-historien.

- Min opgave bliver at holde styr på alt det faktuelle og holde øje med reglerne. Mens de to værter ser godt ud og underholder os alle sammen, så ved jeg alt om artister og afstemningsregler fra min kommentatorboks i Gigantium. Jeg har samtidig det historiske indblik, og det skulle alt sammen gerne sikre en solid underholdende aften for alle seere, fortæller Ole Tøpholm.

Det vildeste kick i Düsseldorf
Ole Tøpholm, der er kendt som nyhedsvært og radiojournalist på både P3 og P4, fik sin debut som grand Prix-kommentator i maj måned, hvor han fra sin boks oppe under taget i Düsseldorf Arena fulgte de danske drenge i A Friend in London frem til deres flotte femteplads i finalen.

- Afstemningen var det vildeste kick for mig. At opleve Danmark få topkarakterer fra flere lande og være med i kampen om førstepladsen var for vildt, siger Ole Tøpholm.

- Det var så fedt at få lov til at dele min begejstring for hele Danmark med verdens største og ældste musikbegivenhed, og jeg glæder mig til atter at kunne underholde seerne fra kommentatorboksen ved Eurovisionens Melodi Grand Prix. Men først gælder det en spændende dansk finale, som jeg glæder mig rigtig meget til. 

Fornyelse, mod og chancer
Solisterne og sangskriverne til Dansk Melodi Grand Prix afsløres på et pressemøde torsdag 5. januar, som også vil kunne følges direkte her på dr.dk/grandprix.

Ole Tøpholm kender selvfølgelig navnene og sangene, men han vil ikke afsløre noget.

- Vi kan forvente, at vi i Danmark bygger videre på vores succes med de senere år. En fjerdeplads i 2010 og en femteplads i 2011 forpligter. Det betyder, at forventningen til Danmark er stor i udlandet. Derfor skal vi turde forny os, være modige og tage en chance. Med den opskrift i Dansk Melodi Grand Prix håber jeg, at vi kan tage til Aserbajdsjan og vinde guldmedaljerne, siger Ole Tøpholm.

Send eller anbefal link

 

VIDEO Se alle Jacob Riisings Grand Prix-løjer

18. maj 2014 11:00

DRs Jacob Riising har bragt seneste nyt til danskerne under Eurovision Song Contest på YouTube. Vi har samlet alle hans gakkede udskejelser i denne artikel.

 

VIDEO Eurovision-året der gik med timelapse

16. maj 2014 12:00

Eurovision Song Contest har stået på dagsordenen i et helt år i Danmark. Nu er stafetten givet videre til Østrig, og vi kan se tilbage på et overvældende år fyldt med Grand Prix. Se de bedste timelapses her.

 

VIDEO Se alle de 37 flotte Eurovision-postkort

16. maj 2014 07:00

Østrigs flag af kjoler, Georgiens flag af rødvin og Belgiens flag af strikketøj. Se eller gense deltagerlandenes præsentationsvideoer.

 

Grand Prix video

 
 

Grand Prix spots

Grand Prix Emmelie artikler

Grand Prix solister

 
 

Internationalt Grand Prix

 
 

Dansk Grand Prix

 
 

Ministeriet

 
 

Nyt fra dr.dk/grandprix

Få nyt om Melodi Grand Prix - direkte i din indbakke!

Nyhedsbrev

 

Eurovision Song Contest

Besøg den officielle side for det internationale Melodi Grand Prix.

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Melodi Grand Prix > Artikler > 2012

© Copyright DR 2014. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.