DIN MENING: Vil du sende dit barn på kostskole?

Har du gået på kostskole? Hvad er dine erfaringer? Del dine oplevelser og din mening her.

Har du gået på kostskole? Hvad er dine erfaringer? Del dine oplevelser og din mening her. (Foto: Jonas Klinkvort Laursen)

Flere børn kommer i dag på kostskole end for bare få år tilbage. Sådan lyder det fra to af landets kostskoler, der i dag må sige nej til ansøgere.

- Vi siger nej til rigtig mange, og det bliver flere og flere - alene fordi vi ikke har plads, siger skoleleder for Stenhus Kostskole, Knud Madsen.

Også Danmarks ældste, dyreste og måske mest myte-omspundne skole, Herlufsholm Kostskole, der ligger lidt uden for Næstved, får flere ansøgninger i dag. For tyve år siden gik omkring 200 elever på skolen. For otte år siden lå tallet på omkring 450 elever, og i dag er elevtallet over 600.

- Tiden er med os. Den nye undervisningsminister taler om, at der skal være ro i klasserne. Det spiller ingen rolle for os- for det er der bare. Sådan er det, siger rektor Klaus Jakobsen.

Har du gået på kostskole? Eller går dine børn på kostskole? Har du overvejet at sende dine børn på kostskole? Del dine erfaringer her.