2500 danskere konverteret til islam

2.500 nulevende danskere er konverteret til islam. Det fremgår af et forskningsprojekt fra Københavns Universitet, der offentliggøres til december. Især siden 11. september 2001 er antallet steget.

Særligt siden terrorangrebene på USA 11. september 2001 har flere danskere vendt sig til islam.

2.500 nulevende danskere er konverteret til islam. Det fremgår af et forskningsprojekt fra Københavns Universitet, der offentliggøres til december.

Særligt siden terrorangrebene på USA 11. september 2001 har flere danskere - især yngre - vendt kristendommen ryggen til fordel for islam, skriver Berlingske Tidende.

Flere fremover

Religionshistoriker Kate Østergaard, der sammen med antropolog Tina G. Jensen står bag undersøgelsen. siger, at det er et fænomen, som er kommet for at blive.

- Og vi vil se flere konvertere fremover. Islam ses som et alternativ til det moderne, hektiske samfund, og det tiltrækker nogle. Samtidig søger flere mod det religiøse, siger hun.

Bekymret biskop

Danskernes øgede interesse vækker bekymring i folkekirken, blandt andet hos Viborgs biskop, Karsten Nissen:

- Det er et problem, hver gang et menneske konverterer, og 2.500 er 2.500 for mange. Vi må hele tiden bevidstgøre om forskel på kristendom og islam og bruge flere kræfter på forkyndelse og mindre på mursten og de ydre værker i de kommende år, siger biskoppen.

ExternalContent