3.785 fartsyndere fældet i politikontrol på en uge

Tusindvis af bilister blev snuppet i landsdækkende fartkontrol. Nu gælder det cykler og knallerter

3.785 fartsyndere blev fanget af politiet i sidste uge. (Foto: Jonas Klinkvort Laursen)

Under en landsdækkende indsats mod fartsyndere noterede politiet i sidste uge 3.785 af slagsen. Det oplyser Rigspolitiet.

Langt de fleste hastighedsovertrædelser var dog i den lavere ende. Ifølge politiet står 71 af de personer, som blev taget i kontrollen, til en betinget frakendelse af førerretten.

Fartsynderne er blevet taget i en landsdækkende hastighedskontrol, som Rigspolitiet og politikredsene har gennemført i perioden 2. - 6. maj.

Kontrollen blev gennemført ved patruljering, kontrolposter og med politiets fotovogne, også kaldet automatisk trafikkontrol.

Nu: Fokus på cykler og knallerter

Ud over for høje hastigheder gik politiet også efter andre lovovertrædelser, og ordensmagten noterede sammenlagt 4.187 forseelser i forbindelse med kontrollen.

Rigspolitiet oplyser, at man i løbet af de fem dage kontrollerede 4.110 køretøjer. Dermed har flere borgere begået flere end én forseelse.

Også i denne uge er der gang i en landsdækkende kontrol fra politiets side. Denne gang er det cykler og knallerter, som er i fokus.

Over for cyklisterne vil politiet blandt andet have have fokus på personer, som kører over for rødt lys, eller som cykler på fortovet.

Når det gælder knallerter, er ordensmagten særligt på udkig efter dem, som er i stand til at køre hurtigere end det tilladte.

/ritzau/