Amagermanden er ikke for syg til fængsel

Amagermanden er blandt andet tiltalt for to drab, syv voldtægter og et tilfælde af anden kønslig omgang end samleje, oplyser Statsadvokaten.

Amagermanden er tiltalt for to drab, syv voldtægter og et tilfælde af anden kønslig omgang end samleje, oplyser Rigsadvokaten. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

To drab, syv voldtægter, tre røverier, brandstiftelse og grov vold. Selvom rækken af sigtelser kan synes ubegribelig, så er Amagermanden rask nok til at blive buret inde i et fængsel, hvis han bliver dømt.

Det fastslår statsadvokat Lise-Lotte Nilas, der i anklageskriftet lægger op til en ganske almindelig fængselsstraf. Statsadvokaten har torsdag rejst stribevis af tiltaler for drab og voldtægter mod en 45-årig familiefar fra Valby.

Dermed udelukker anklagemyndigheden, at den 45-årige tiltalte - i tilfælde af dom - kan havne i det psykiatriske behandlersystem eller på anden måde undgå tremmelivet.

- Der er blevet foretaget en vurdering af, hvad der er den rigtige sanktion og i det her tilfælde er det vores opfattelse, at det er en almindelig straf, udtaler Lise-Lotte Nilas til DR Nyheder.

Måske forvaring

Statsadvokaten vil endnu ikke løfte sløret for, hvilken straf anklagemyndigheden vil kræve Amagermanden idømt.

- Det venter vi med at udtale os om til vi har hørt rettens vurdering af sagen, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

Amagermanden er tiltalt for to drab, syv voldtægter og et tilfælde af anden kønslig omgang end samleje, oplyser Rigsadvokaten.

Han er - hvis politiet ellers har beviserne i orden - en af de mest skruppelløse serieforbrydere i dansk retshistorie.

Grove anklager

Den 45-årige såkaldte "Amagermand" er tiltalt for gennem de seneste 24 år at have slået to kvinder ihjel, voldtaget syv - heriblandt mindreårige piger. En ottende blev udsat for et groft seksuelt overgreb, der dog ikke omfattede samleje.

Desuden er han tiltalt for at have udplyndret både sit første drabsoffer og de mindreårige piger.

Ifølge anklagemyndigheden slog den 45-årige tidligere fodboldtræner sit første menneske ihjel i en alder af bare 20 år.

Det var en 73-årig pensionist fra Valby, og bare tre år senere dræbte han så en 40-årig kvinde og efterlod hende død i Fasanskoven på Amager.

17-årig blev sidste offer

Siden har "Amagermanden" - der selv har to børn - med års mellemrum overfaldet og brutalt voldtaget en lang række kvinder.

I alt fem gange har han angrebet og voldtaget i alt syv forskellige ofre. Senest i september sidste år, hvor en 17-årig pige blev voldtaget i en haveforening på Amager.

Og det blev endestationen for den 45-årige.

Takket være dna-spor kunne politiet knytte den samme gerningsmand til sidste års voldtægt samt til det 20 år gamle drab i Fasanskoven.

Menneskejagt

Og så startede en intens menneskejagt på serieforbryderen, der altså kort efter viste sig at lede frem til fodboldtræneren og familiefaren med bopæl i Valby.

Retssagen mod den 45-årige starter til november. Ud over drab, voldtægter og røverier er han tiltalt for forsøg på brandstiftelse for at skjule sporene efter sit første drab og grov vold.

Han nægter alt.

Sagen mod den 45-årige - hvis forbrydelser ifølge anklagemyndigheden har stået på gennem 23 år - starter i begyndelsen af november.

Der er afsat 13 retsdage, og der ventes dom i sagen den 22. december, oplyser statsadvokaten.