Amagermanden tiltales for to drab og fem sager om voldtægt

Anklageskriftet mod den 45-årige MH, der kendes som Amagermanden, er nu klar. Han tiltales for to drab og fem sager om voldtægt.

Amagermanden er blandt andet tiltalt for to drab begået i 1987 og 1990. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

Den 45-årige MH, der kendes som Amagermanden, bliver tiltalt for to drab og fem sager om voldtægt. Forbrydelserne har ifølge anklageskriftet fundet sted fra 1987 til 2010. Det oplyser Rigsadvokaten.

Begge drab ligger langt tilbage i tiden. De er ifølge tiltalen blevet begået på Brøndkærvej i Valby i 1987 og i Fasanskoven på Amager i 1990, oplyser rigsadvokaten.

Desuden er der i fem sager rejst tiltale for voldtægt og anden grov sædelighedskriminalitet begået i perioden fra 1990 til 2010. En af disse fem sager vedrører fire piger, hvoraf de tre var under 18 år.

Endelig omfatter tiltalen blandt andet tre røverier begået i forbindelse med nogle af de øvrige lovovertrædelser.

Dna fra kondom

Opklaringen af sagen begyndte i september sidste år, den den 17-årige pige blev voldtaget i en haveforening på Amager.

Voldtægtsmanden brugte kondom, og da dette blev fundet, lykkedes det politiet at sikre sig dna-spor, der i sidste ende førte frem til en 45-årig mand fra Valby, der har boet det meste af sit liv på Amager. Og med dna-sporet lykkedes det altså kriminalteknikerne at koble gerningsmanden til en stribe alvorlige forbrydelser fra fortiden.

Nægter sig skyldig

Den 45-årige mand har siden midten af november sidste år siddet varetægtsfængslet i Vestre Fængsel.

Han har hidtil nægtet sig skyldig i alle anklager.

Sagen mod ham starter i Københavns Byret den 2. november 2011 og forventes afsluttet den 22. december 2011. Der er afsat 13 retsdage til sagen.

En stærk sag

På spørgsmålet om hvorvidt politiet har en stærk sag, siger DRs sikkerhedsredaktør Claus Buhr:

- De har jo hans dna på flere af ofrene, d.v.s han har været der, og det skal han forklare i retten, og når ens DNA bliver fundet på voldtægtsofre eller drabsofre, ja så står anklagemyndigheden stærkt, siger han.