Tema Kontanthjælpsloftet

Conni fra "Fattig eller forkælet": Rart at være selvforsørgende

55-årige Conni Olesen arbejder stadig på et vaffelbageri.

55-årige Conni Strand Olesen er en af de tusindvis af danskere, som den 1. oktober sidste år blev påvirket af blå bloks nye 225-timers-regel, hvilket betød, at hun ville miste 1.00o kroner i kontanthjælp om måneden, hvis hun ikke fandt et job på mindst fem timer om ugen.

I anden del af programmet "Fattig eller forkælet" - som følger fire familier på kontanthjælp - fortæller Conni Strand Olesen, at hun ikke er i stand til at tage et arbejde.

Kontanthjælpsloftet

Blå blok er blevet enige om nye regler for det, som kaldes kontanthjælpsloftet - altså grænsen for, hvor meget folk kan modtage i offentlige ydelser. Mindre ferie, mindre boligstøtte og krav om mindst 225 timers arbejde på et år er blandt de nye regler.

Gå til tema

Men da filmholdet vender tilbage hos den 55-årige horsensianer en måned senere, havde hun fået et fuldtidsarbejde på et vaffelbageri. Og her er hun stadig fire måneder senere.

- Jeg synes, at der er enormt rart at arbejde. For det første giver det mig en enorm selvtilfredshed, at jeg er ude af det sociale system og er selvforsøgende igen. Samtidig giver det også en lidt bedre økonomi, siger Conni Strand Olesen, der var sygemeldt i fem år, inden hun fik sit nuværende job.

Glad for programmet

Livet er dog stadig ikke udelukkende en dans på roser for Conni Olesen, som godt kan mærke, når arbejdet bliver for stressende, og hun er nødt til at tage en timeout.

- Det er et anderledes pres at være i arbejde. At være på kontanthjælp var psykisk hårdt, mens mit arbejde nu trækker tænder ud fysisk, siger hun.

Conni Strand Olesen er glad for, at hun medvirkede i "Fattig eller forkælet", og hun mener, at programmet giver et godt billede af hendes situation.

- De ting, jeg siger, er min virkelighed. Der er ikke noget at skjule der. Tværtimod. Jeg synes, at det er et godt program og et godt oplæg til debat, siger hun og fortæller, at hun selv mener, at hun fremstår som fattig og ikke forkælet i programmet.

Hvis du ikke fik set programmet, kan det stadig nåes på dr.dk/tv, hvor du også kan se første afsnit, der blev sendt i sidste uge. I toppen af artiklen kan du se et klip fra programmet.