Dansk soldat dræbt i Afghanistan

En dansk soldat er i nat blevet dræbt i Afghanistan, da han under en patrulje blev ramt af en sprængning.

En dansk soldat blev dræbt i nat i Afghanistan, da han under en patrulje blev ramt af en sprængning.

De nærmeste pårørende er underrettet, oplyser Hærens Operative Kommando.

Soldaten var med sin enhed fra Task Force 7 på en patrulje til fods i Upper Gereshk Valley nordøst for Gereshk i Helmand Provinsen, da han blev ramt af en eksplosion.

Hjulpet af kolleger

Den dræbte soldat var udsendt fra Jægerkorpset i Aalborg.

Soldaten blev omgående hjulpet af sine kolleger, men han blev kl. 23.42 erklæret død som følge af de læsioner, han havde fået.

- Det er et hårdt slag for os alle og især for soldatens familie. Det er med stor medfølelse, at vi tænker på familien og på den dræbtes kammerater. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe familien herhjemme og for at støtte kammeraterne og kollegaerne i Helmand, siger chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos.

Har mistet det dyrebareste

Statsminister Helle Thorning Schmidt siger, at det er en stor sorg for os alle, at en dansk soldat er blevet dræbt i Afghanistan.

- Det gør mig ondt, og mine tanker er hos soldatens pårørende, der har mistet det dyrebareste, man kan miste. De har min dybe medfølelse, skriver hun i en pressemeddelelse.

- Vores soldater i Helmand yder en uvurderlig indsats. Deres vilje og evne til fortsat at løse meget krævende opgaver under vanskelige og farefulde vilkår kalder på den største anerkendelse. Jeg er taknemmelig over deres indsats for Danmark, lyder det fra statsministeren.

Påvirket forsvarsminister

Det er en påvirket forsvarsminister Nick Hækkerup, der har fået beskeden om den dræbte soldat.

- Min dybeste medfølelse går til den dræbte soldats familie og pårørende, som i dag har lidt det største tab. Jeg tænker også på vores soldater, der på trods af tabet af en kollega og ven fortsætter deres mission i Helmand provinsen, siger han.