Danskerne siger ja til homo-vielser

Et klart flertal af danskerne mener, at bøsser og lesbiske skal kunne få en rigtig kirkelig vielse og ikke bare en velsignelse. Det viser en meningsmåling.

Homoseksuelle par skal kunne vies, mener et flertal af danskerne ifølge en meningsmåling fra Epinion.

To mænd skal kunne sige ja til hinanden i kirken på lige fod med en mand og en kvinde. Det mener i hvert fald et flertal af danskerne.

I en meningsmåling Epinion har lavet for DR Nyheder, svarer 65 procent af de adspurgte, at folkekirken bør tilbyde at vie homoseksuelle på samme måde som heteroseksuelle par bliver det.

I dag kan homoseksuelle par få en kirkelig velsignelse, men ikke en rigtig kirkelig vielse.

Rød blok vil ændre loven

Socialdemokraterne, SF og de Radikale erklærer, at de er parate til at ændre lovgivningen, hvis de kommer til magten. For det skal ikke være lovgivningen, som forhindrer, at homoseksuelle får samme rettigheder som heteroseksuelle, mener den radikale kirkeordfører Bente Dahl.

- Vi vil gerne have ændret ægteskabslovgivningen, så det bliver frivilligt for den enkelte præst, om han vil vie to homoseksuelle eller ej, siger Bente Dahl.

Uenige biskopper

Landets biskopper er mere uenige om spørgsmålet end befolkningen er. Her er der lige så mange, der er imod homoseksuelle vielser, som der er for. Biskoppen i Fyens Stift, Kresten Drejergaard, vil have politikerne til at tage stilling.

- Det er ikke Folkekirken, som lovgiver her i landet, det er Folketinget, og derfor hører bolden hjemme hos dem, siger Kresten Drejergaard.

Per Stig: Ingen kommentarer

Den nye kirkeminister Per Stig Møller vil ikke interviewes om målingen, da han først ønsker at drøfte sagen grundigt med repræsentanter for Folkekirken.

Men hvis de borgerlige mister regeringsmagten, så bliver der sandsynligvis flertal i Folketingssalen for at ligestille homoseksuelle og heteroseksuelle, når det gælder lovgivningen om parforholdet.