Dna-test kan ikke fælde Amagermanden

Retsgenetikerne kunne ikke skabe en brugbar dna-profil i ny mulig voldtægtssag mod Amagermanden.

Amagermanden er sigtet for to drab og fire voldtægter. Desuden er han mistænkt for at være gerningsmanden bag en voldtægt i Vangede for fire år siden.

Nordsjællands Politi har tirsdag fået svar på en dna-prøve, som indgår i sagen mod Amagermanden, der i Københavns politikreds er sigtet for to drab og fire voldtægter.

Intet klart svar

Desværre for efterforskerne i Nordsjælland gav prøven ikke noget klart svar på, om Amagermanden stod bag en grov voldtægt i Vangede for fire år siden.

- Det har vist sig, at der ikke er dna-materiale nok i sagen til at skabe en fuldstændig profil, fortæller efterforskningsleder Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi.

Kan ikke udelukkes som mistænkt

Dermed kan efterforskerne i Nordsjælland hverken få bestyrket mistanken mod Amagermanden eller udelukke ham som mistænkt i sagen, og det ærgrer Henning Svendsen.

- Det er klart, at vi godt ville have haft et entydigt svar, siger efterforskningslederen.

Sagen overdrages til Københavns Politi

Mulighederne for at bidrage yderligere til sagen mod Amagermanden i forbindelse med voldtægten i Vangede er nu udtømt for Nordsjællands Politi.

- Nu bliver sagen overdraget til Københavns Politi, og så er det op til dem at tage stilling til det materiale, der er i sagen, siger Henning Svendsen.

Amagermanden er ikke sigtet for voldtægten i Vangede.