DSB: Sådan bliver togtrafikken påvirket af Fredericia-branden

Man skal beregne ekstra rejsetid på mellem en halv og en hel time, hvis man skal passere Fredericia med tog her til morgen.

Det er en god ide at tjekke rejseplanen.dk her til morgen, hvis du skal med et tog, som skal passere Fredericia. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Hvis du skal med et tog her til morgen, der skal passere Fredericia, er det en god ide at komme af sted i god tid. Branden på Fredericia Havn skaber nemlig store forsinkelser for mange togforbindelser.

Det fortæller DSB’s informationschef, Tony Bispeskov.

- Vi kører meget anderledes til og fra Fredericia her til morgen på grund af branden. Hvis man skal passere Fredericia, skal man påregne en forlænget rejsetid på mellem en halv og en hel time, siger han.

Se optagelser af branden fra i nat:

De InterCity- og InterCityLyn-tog, der forbinder Nord- og Østjylland med Fyn og Sjælland, kører i øjeblikket ikke mellem Odense og Fredericia.

- Der kan man benytte de regionaltog, der kører mellem Odense og Middelafart, og så tage en togbus fra Middelfart til Fredericia, siger Tony Bispeskov.

- Derudover kører der togbusser direkte mellem Odense og Fredericia.

Regionaltogene mellem Esbjerg og Aarhus er også påvirket af branden.

- Der kører ingen regionaltog mellem Taulov og Fredericia. Der må man tage en togbus, siger Tony Bispeskov.

Til gengæld er de InterCity-tog, der kører mellem Esbjerg og Sønderborg samt Fyn og Sjælland, ikke påvirket af branden, da de kører uden om Fredericia.

- Skal man med toget her til morgen, er det en god ide at tjekke rejseplanen.dk inden og følge med i, hvordan branden udvikler sig, siger han.