Efter knivdrab: Politi vil kigge i lommerne på københavnere i nattelivet

Politiet i København indfører fredag en visitationszone efter en række knivproblemer i København. Senest blev 21-årige Jonas Thomsen Sekyere dræbt på diskotek Bakken.

Den 19. november blev Jonas Thomsen Sekyere stukket ned og dræbt her på Vesterbro. Nu indfører politiet visitationszone i en stor del af indre by og Nørrebro.

Politiet i København indfører fredag en visitationszone i indre by og på indre Nørrebro. Det erfarer DR Nyheder.

Indførelsen af visitationszonen sker efter en række knivproblemer i København. Senest blev 21-årige Jonas Thomsen Sekyere dræbt på diskotek Bakken.

- Vi har indført en visitationszone, på grund af de episoder, der har været i København inden for det seneste stykke tid. Der har vi set et billede af, at der har været en stigning i det antal knive, der har været brugt, siger Svend Foldager, politiinspektør hos Københavns Politi til dr.dk.

Jonas er en af mange episoder

Han forklarer, at den 21-årige Jonas Thomsen Sekyeres død også har noget med indførelsen af visitationszonen at gøre.

- Det er absolut en af dem, men der har desværre også været andre hændelser, der gør, at vi blev nødt til at gøre det forklarer Svend Foldager.

Men Jonas blev stukket ned på Vesterbro?

- Vi har valgt visitationszonen ud fra en række forskellige episoder, der har været, siger Svend Foldager og fortsætter:

- For vi har set alt for mange knive, der bliver medbragt i nattelivet med meget tragiske resultater nogle gange.

Primært om aftenen og natten

Visitationszonen blev indført fredag klokken 15.00. Og politiet vil særligt være tilstede om aftenen om i nattelivet.

- Betjente vil tage kontakt til folk og spørge, hvad de har i lommerne, og de vil blive visiteret. Hvis de har en kniv, vil de blive sigtet, forklarer Svend Foldager.

Håber på forebyggende effekt

Og politiet håber, at visitationszonen vil have en forebyggende effekt.

- Hvis jeg skulle være meget positiv, forventer jeg så lidt som muligt. Vi vil være meget aktive og vil forsøge at forhindre knive i nattelivet, men det vil være dejligt, hvis der ikke var nogen begivenheder nu, siger Svend Foldager.

Visitationszonen vil fortsætte i fire uger.