Første gang en dansk jægersoldat bliver dræbt på international mission

Det er første gang, at en dansk jægersoldat er dræbt i en international konflikt. Det oplyser Jægerkorpset.

(© Scanpix)

Den danske soldat, der natten til torsdag blev dræbt i Helmand Provinsen i Afghanistan, var elitesoldat fra Jægerkorpset. Og det er første gang, at en dansk elitesoldat og jægersoldat er blevet dræbt i en international konflikt, og på kasernen i Aalborg, hvor Jægerkorpset holder til, er kollegerne meget berørte af dødsfaldet.

- Det er hovedrystende meningsløst, at det sker. Vi er alle meget berørte over det. Mine tanker går selvfølgelig til familien og dem, der stadig er i Afghanistan, siger chef for Jægerkorpset Claus Wammen.

Læs: Dansk soldat dræbt i Afghanistan

Risikable opgaver

Han fortæller, at jægersoldaternes opgaver i Afghanistan adskiller sig fra det, andre soldater laver i landet.

- Vi træner en afghansk specialpolitienhed, og det ligger i kortene, at de er ude at løse nogle risikable opgaver, og det betyder selvfølgelig, at risikoen bliver større, siger han.

Ingen dræbt i 2012

Det er næsten halvandet år siden, at en dansk soldat er blevet dræbt i Afghanistan. Det seneste danske dødsfald skete 3. september 2011. Her blev den 22-årige konstabel Jacob Sten Lund Olsen dræbt af en eksplosion under en patrulje nær Gereshk i Helmand provinsen.

Det samlede dødstal for de danske soldater i Afghanistan er nu oppe på 43.

Jægersoldaten mistede livet i nat, da han under en patrulje blev ramt af en sprængning. Han var med sin enhed fra Task Force 7 på en patrulje til fods i Upper Gereshk Valley nordøst for Gereshk i Helmand Provinsen, da han blev ramt af en eksplosion.

Død kort efter sprængning

Soldaten blev omgående hjulpet af sine kolleger, men han blev kl. 23.42 erklæret død som følge af de læsioner, han havde fået.

- Det er et hårdt slag for os alle og især for soldatens familie. Det er med stor medfølelse, at vi tænker på familien og på den dræbtes kammerater. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe familien herhjemme og for at støtte kammeraterne og kollegaerne i Helmand, siger chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos.