Frostkylling smager bedre end fersk kylling

Det kan virke som den omvendte verden - men den skulle være god nok: I en test overgår kyllinger fra fryseren de dugfriske.

Frisk eller frossen kylling? I en test vælger brugerne den frosne... (© Colourbox.com)

Tager du den frosne kylling op fra fryseren i supermarkedet, vil du nok automatisk tænke, at en fersk smager bedre.

Det gør den bare ikke.

En smagstest i Søndagsavisen viser, at frosne kyllinger til under 25 kroner kiloet banker de ferske og dyrere konkurrenter.

Både testens vinder og nummer to er således frosne kyllinger, som scorer henholdsvis seks og fem stjerner.

Overraskende resultat

Det er der ingen af de ferske kyllinger, der kommer op på - til stor forundring for testerne, der målløse ser på testresultatet.

- Det overrasker mig virkelig, at frossent fjerkræ smager så meget bedre end det ferske, siger Bente Larsen, den ene af de to testere og kok på Hotel- og Restaurantskolen i København.

Smagseksperterne er efter Søndagsavisens blindtest ikke i tvivl om, at de bedstsmagende kyllinger er de frosne, som også er de klart billigste.