Hver anden dansker: Nej tak til muslimske svigerbørn

Halvdelen af danskerne er imod, at deres børn stifter familie med en muslim, viser undersøgelse.

Danskerne er ikke begejstrede for muslimske sviger- og børnebørn. I en ny undersøgelse svarer halvdelen af ikke-muslimske danskere, at de vil være imod, at deres børn stifter familie med en, der bekender sig til islam. Det skriver Berlingske lørdag.

Bekymrede for undertrykkelse

Det skyldes, at danske forældre er bekymrede for, om deres døtre vil blive undertrykt af deres muslimske mænd, siger Mehmet Necef, der er lektor på Institut for Mellemøststudier på Syddansk Universitet.

- Jeg tror, den største bekymring lyder: Vil min kommende muslimske svigersøn behandle min datter og mine børnebørn rimeligt?

- Vil de fremover have de samme friheder, som etniske danskere har? De kan også være bekymrede for, at børnebørnene skal omskæres. Og det er jo rationelle spørgsmål, siger Mehmet Necef til Berlingske.

Kun otte pct. positive

Undersøgelsen, der er foretaget af TNS-Gallup, viser, at 49 procent vil være imod den slags familie. Otte procent vil være positive eller meget positive over for dette.

Modstanden mod blandede ægteskaber kan også bunde i bekymringer som spørgsmålet om, hvorvidt man skal fejre jul eller ramadan, eller om man skal servere alkohol til familiefester.

Ukendskkab er problemet

Problemet skyldes, at danskere og muslimer ikke kender hinanden bedre, end de gør. Det siger Lotte Duch, der er leder af Fakti, som er en forening, der tilbyder undervisning, aktiviteter og rådgivning til kvinder med indvandrerbaggrund.

- Man er jo altid bange for det, man ikke kender. Skal børnebørnene så ikke holde jul, og kan vi så ikke drikke vin, når vi har gæster? Det er den slags bekymringer, mange får, siger hun.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube