Indsamling til fattige kvinder mangler frivillige

Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling har i år cirka 5000 færre tilmeldte end foregående år. Men interesserede kan stadig nå at hjælpe.

Folkekirkens Nødhjælp samler søndag 13. marts ind til verdens fattigste kvinder i håb om at løfte familier ud af fattigdom. (Foto: casper christoffersen © Scanpix)

20.000 mennesker har tilmeldt sig Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling, som i år rejser penge til verdens fattigste kvinder.

Det er cirka 5000 færre end de år, hvor indsamlingen har mobiliseret flest.

- Det er rigtigt, at vi har haft svært ved at finde indsamlere i år, men vi har stadig skaffet 20.000, det skal man huske på, siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

Svaret på hvorfor færre danskere har meldt sig som indsamlere, skal nok findes i de mange store indsamlinger, der har været i slutningen 2015 og begyndelsen af 2016, mener Birgitte Qvist-Sørensen.

- Måske er folk ved at være lidt metaltrætte, siger hun.

- Vi har hørt meget om, der er brug for hjælp, og hvis man har engageret sig før, så tænker man måske, 'nu trænger jeg simpelthen til en pause.’

Birgitte Qvist-Sørensen er dog fortrøstningsfuld, idet Folkekirkens Nødhjælp sædvanligvis ser, at folk kigger forbi for at hjælpe på selve dagen, selvom de ikke er tilmeldt.

- Solen skinner jo i dag, og det skulle blive super flot vejr, så jeg regner med, at flere dukker op, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Fakta om landsindsamlingen

  • Indsamlingen foregår over hele Danmark søndag 13. marts.
  • Frivillige kan møde op på deres lokale indsamlingssted og få udleveret en indsamlingsbøsse og en rute. Det tager ca. 2-3 timer.
  • Frivillige kan indtil kl. 14 møde op og hjælpe med at samle penge ind til verdens fattigste kvinder.
  • Interesserede kan finde det nærmeste indsamlingssted på www.blivindsamler.dk
  • Kilde: Folkekirkens Nødhjælp

Er der kommet for mange indsamlinger herhjemme?Folkekirkens Nødhjælp har haft lidt svært ved at skaffe frivillige til dagens indsamling.

Opslået af DR Nyheder på 13. marts 2016

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube