Kronprinsessen markerer milepæl i indsats mod mobning

Antimobbeprogrammet Kammagiitta – Fri for Mobberi er nu ude i hele Grønland.

De grønlandske børn i både børnehaven og indskolingen vil arbejde målrettet med at skabe sunde børnefællesskaber. (Foto: Maryfonden © Maryfonden)

I dag lander Kronprinseese Mary i Grønland, hvor hun i de kommende dage er med til at markere en milepæl i indsatssen mod mobning.

Fremover vil grønlandske børn mellem tre og otte år tale om, hvornår man driller for alvor og for sjov, hvad en god ven er, og hvorfor det af og til kræver mod at være en god ven.

Antimobbeprogrammet Kammagiitta - Fri for Mobberi er nu implementeret i alle Grønlands kommuner. Formålet med programmet er at forebygge mobning og fremme trivsel i børnehaver og skoler.

Tilpasset grønlandsk kultur

Mary Fonden, LEGO Fonden, Red Barnet, kommunerne, Kanukoka og Naalakkersuisut har samarbejdet om etableringen af Kammagiitta - Fri for Mobberis to kufferter, til henholdsvis børnehaver og skoler.

Kufferterne rummer pædagogisk materiale, som er tilpasset grønlandsk kultur, tradition,struktur og sprog. Under tilblivelsen har Mary Fonden, Red Barnet og LEGO Fonden stillet midler, ressourcer og erfaringer til rådighed i tæt samarbejde med grønlandske fagpersoner.

Projektet bygger på de fem værdier: Tryghed, tolerance, respekt, omsorg og mod.

Samarbejdet om antimobbeprogrammet begyndte for tre år siden, da de grønlandske myndigheder efterspurgte konkrete værktøjer - og blev interesseret i Mary Fondens og Red Barnets antimobbeprogram Fri for Mobberi.

Blev lanceret i DK i 2007

Antimobbeprogrammet er i løbet af det sidste år udbredt til børnehaver og skoler i hele Grønland, hvor personalet er blevet uddannet i at bruge materialet.

Mary Fonden og Red Barnet lancerede Fri for Mobberi i Danmark i 2007, og programmet har siden været en del af forebyggelsen af mobning i de danske børnehaver og skoler.

Evalueringer viser, at 90 % af pædagogerne og lærerne oplever en positiv forskel blandt børnene i forbindelse med anvendelsen af programmet.