Lisbeth Zornig stopper som børnerådsformand

Formanden for regeringens rådgivende organ Børnerådet, Lisbeth Zornig Andersen, stopper, når formandsperioden udløber til oktober.

Svigt, vold og seksuelle krænkelser var hverdag i Lisbeth Zornig Andersens opvækst. Hun stopper som formand for Børnerådet, når perioden som formand udløber til oktober. (© Type 2)

Zornig stopper som børnerådsformand. Det skriver Politiken pinsedag.

Socialminister Karen Hækkerup (S) havde ellers gerne set, at den nyskabende og meget personligt engagerede børnerådsformand havde taget en tørn tre år mere, men Lisbeth Zornig Andersen vil hellere arbejde på en indsats for de dårligst fungerende børnefamilier.

Hun starter både en rådgivningstjeneste, en tænketank og en fond, der alle har det formål at skabe bedre vilkår for familier, der lever i ekstremt fysisk og mental armod, og hvor børn nemt kan lide overlast.

Samtidig ansætter Socialministeriet Lisbeth Zorning Andersen til at lave opsøgende og undersøgende arbejde blandt de socialt truede børnefamilier.

- Hun skal skaffe viden om, hvordan man udefra kan trænge ind i de ofte meget lukkede miljøer og hjælpe disse familier, som vi i dag ikke er særlig gode til at nå, forklarer Karen Hækkerup til Politiken.

Lisbeth Zornig Andersen kalder de tre formandsår "de hårdeste og sjoveste tre arbejdsår i mit liv".

-Men som formand for Børnerådet skal jeg også engagere mig i emner som indeklimaet i skolerne og børns forhold til den økonomiske krise, og selv om det også er vigtigt, så er det ikke lige dét, jeg brænder for, lyder Lisbeth Zornig Andersens forklaring til Politiken.