Tema Terrorsagen

Omar El-Hussein søgte på Mogens Camre og Pegida-formand mellem angreb

Før han valgte at gå til angreb på den jødiske synagoge, søgte gerningsmand på flere andre navne.

Omar El-Hussein søgte blandt andet på Dansk Folkepartis Mogens Camre inden angrebet mod synagogen. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Der blev søgt på flere andre islamkritiske personer, da Omar El-Hussein på internetcafeen Powerplay på Nørrebro overvejede sit næste angreb.

Heriblandt Pegida-formand Nicolaj Sennels adresse i Hellerup i København samt Dansk Folkepartis Mogens Camre.

Det viser politiets tekniske efterforskning efter angrebet, som bliver præsenteret på førstedagen af terrorsagen mod de fire tiltalte i Københavns Byret. De er tiltalt for at assistere Omar El-Hussein i angrebet på den jødiske synagoge i Krystalgade i det indre København.

Terrorsagen

Over et år efter angrebet på Krudttønden og den jødiske synagoge i København kører retssagen nu mod fire mænd i Københavns Byret. De er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein, efter han havde angrebet Krudttønden. Følg retssagen her.

Gå til tema

Omar El-Hussein skal også have søgt på en kiosk - her formoder politiet, der er tale om en af de kiosker, der først solgte det franske satire-magasin Charlie Hebdo.

Den sidste søgning Omar El-Hussein lavede, sendte ham ind på Mosaisk Trossamfunds hjemmeside. Her kunne kan læse om det private arrangement, der foregik samme aften i synagogen på Krystalgade. En fest, der sluttede klokken 2, og som blev det sidste klik, Omar El-Hussein foretog på hjemmesiden.

Kort efter midnat gik Omar El-Hussein netop til synagogen i Krystalgade, hvor han sårede to betjente og dræbte den jødiske vagt Dan Uzan. Retssagen kører frem til slutningen af september.

Omar el-Hussein søgte på flere andre islamkritiske personer, da han overvejede, hvor han skulle angribe efter Krudttønden.

Opslået af DR Nyheder på 10. marts 2016

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube