Tema Grænsekontrol

Politi om kontrol af 'mistænkelige' biler: Vi er opdraget til det

Illegale flygtninge uden opholdstilladelse vil blive stoppet ved grænsen og sendt mod Tyskland igen, oplyser vicepolitiinspektør på pressemøde.

Indtil videre er kontrollen ved den dansktyske grænse forløbet stille og roligt, oplyser vicepolitiinspektør Palle Linné. (Foto: Palle Peter Skov © Scanpix)

De indsatte betjente ved den dansktyske grænse ved præcis, hvad de skal være opmærksomme på ved de biler, der vil krydse grænsen, siger vicepolitiinspektør Palle Linné på et pressemøde ved grænsen i Kruså.

- Det er noget, som vi i politiet kalder "noget for en næse". Og så kigger vi efter det. Det er noget, vi er opdraget med, siger han og vil ikke uddybe nærmere.

Grænsekontrol

Den danske regering har indført midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse. Det skete samme dag, som svenskerne indførte kontrol mellem Danmark og Sverige. Læs om sagen her.

Gå til tema

Politiet har tidligere forklaret, at man vil holde et vågent øje med 'mistænkelige' biler, men politiet vil på pressemødet ikke komme nærmere ind på definitionen af en mistænkelig bil.

Syd- og Sønderjyllands Politi får forstærkning fra andre kredse, oplyser vicepolitiinspektøren.

- Vi prøver at udvide kontrollen. I øjeblikket er vi ved at finde styrker til at få det hele sat på plads, så det (kontrollen, red.) kan brede sig, siger han.

- Vi har en lang grænse, og vi kører både her (Kruså, red.), på nogle af de større og nogle af de små med nogle baglandspatruljer og på togene også. Vi prøver at være overalt. Det bliver forstærket i løbet af de næste dage.

Afviste asylansøgere bliver sendt mod Tyskland igen

Indtil videre er kontrollen forløbet stille og roligt.

Endnu er ingen bilister blevet afvist i forsøget på at krydse grænsen. Der har været nogle enkelte asylansøgere, inden kontrollen blev indsat.

- De, der ikke vil søge asyl, eller ikke har lovligt ophold, bliver sendt mod Tyskland igen. De bliver vendt på grænsen, siger Palle Linné.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube