Sådan undgår du den værste påsketrafik

Skal du på vejene i påsken? Da kan det betale sig at holde øje med trafikken, før man kører hjemmefra.

Skal du på vejene i påsken? Da kan det betale sig at holde øje med trafikken, før man kører hjemmefra. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Påsketrafikken begynder skærtorsdag, hvor mange danskere tager i sommerhus eller kører sydpå ned over grænsen.

Ifølge Vejdirektoratets Trafikcenter vil påsketrafikken blive tættest i dag mellem klokken 11.00 og 14.00.

De bedste tip til at komme igennem trafikken er at holde øje med den på forhånd, holde afstand til andre på vejene og prøve at undgå de tidspunkter, hvor flest er ude at køre.

- Inden man sætter sig ud i bilen og kører, kan man bruge trafikinfo.dk eller vores app med samme navn. Der kan man se trafikken her og nu og planlægge en anden rute, hvis der er kødannelse, siger Mette Nedergaard, vagthavende i Trafikcentret.

Pas på sommerhusområderne

Vejdirektoratets Trafikcenter forventer, at trafikken vil glide hele påsken, og at der ikke vil opstå kødannelse, medmindre der sker uheld eller tabt gods.

Hvis du skal ud at køre torsdag, er der dog flere steder i landet, du skal være opmærksom på. Der er risiko for tæt trafik i sommerhusområderne i eksempelvis Nordsjælland og Skagen.

Generelt vil der være risiko for tæt trafik, hvis man kører ud af de større byer, nede til Rødbyfærgerne, fra Sjælland over Storebælt og videre hen over Fyn i retning af Jylland og i trekantområdet, som ved byerne Middelfart, Fredericia og Kolding.

På Køgebugtmotorvejen skal du også være opmærksom på trafikken, da motorvejen er berygtet for at være meget befærdet i starten af påsken.

Ved grænsen til Tyskland kan man også indstille sig på at møde en del trafik både til og især fra Tyskland, hvor der er grænsekontrol.

- Vi har ikke store erfaringer med, hvor meget grænsekontrollen egentlig giver af ekstra rejsetid, men det er i hvert fald noget, der vil kunne have en effekt på turen, siger Mette Nedergaard.

På turen hjem vil trafikken fordele sig over flere dage, da nogen vælger at tage hjem allerede lørdag eller søndag.

Det er dog stadig mandag, 2. påskedag, hvor der vil være flest biler på vejene, og i tidsrummet 12.00 til 18.00 vil de fleste danskere tage hjem fra ferie, oplyser Vejdirektoratets Trafikcenter.

/ritzau/

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube