Skat åbner for smugkig på årsopgørelser

Fra mandag kan man officielt se sin årsopgørelse, men allerede i weekenden kan man måske logge på skat.dk.

Hvis du i weekenden forsøger at logge på skat.dk kan du måske se, om du er blandt de to tredjedele, som skal have penge tilbage, eller om der skal betales retsskat. (Foto: Brian Bergmann © Scanpix)

Danskerne kan fra på mandag officielt logge på skat.dk og se, om de skal betale restskat eller får lidt flere penge på lommen.

Men hvis der er mulighed for det, vil Skat lade folk smugkigge i deres årsopgørelser allerede i weekenden, siger Jørgen Wissing Jensen, kontorchef i Skat.

Langt de fleste danskere har betalt for meget i skat og kan regne med at få penge tilbage. Ifølge Skat er det nemlig omkring to tredjedele, der får sat et beløb ind på deres NemKonto. Omkring en tredjedel af danskerne skal betale restskat.

- Det er sådan, at vi lige i øjeblikket tester årsopgørelserne, og vi er i rigtig god fremdrift. Men det er fortsat vores forventning, at vi åbner op for dem mandag morgen.

- Hvis det så viser sig, at vores test går bedre end forventet vil vi selvfølgelig åbne op for årsopgørelserne allerede i weekenden, siger han.

Skat har de senere år haft tradition for at lade årsopgørelser være tilgængelige allerede fredagen før den officielle åbning. Det gjorde de både i 2014 og i 2015.

/ritzau/

Kan du vente til mandag eller sidder du klar i weekenden?

Opslået af DR Nyheder på 8. marts 2016