Tema Grænsekontrol

Støjberg: 400 soldater kan indsættes ved grænsen

Hvis politiet skal aflastes, mens der er grænsekontrol, kan 400 ansatte fra Forsvaret bidrage på bevogtningsopgaver ved grænsen, oplyser integrationsminister Inger Støjberg

(© DR Nyheder)

Hvis det bliver nødvendigt, kan der om få uger indsættes folk fra Forsvaret til at hjælpe politiet ved de dansk-tyske grænseovergange.

Det siger integrationsminister Inger Støjberg (V) til DR Nyheder.

- Det er rigtigt, at vi nu går i gang med at uddanne forsvarspersonel, der skal kunne bistå politiet med grænsekontrol - det er for at undgå at trække alt for meget på politiet, for når man tager betjente ud til midlertidig grænsekontrol fra forskellige politikredse, så mangler de i deres daglige beredskab, siger ministeren.

Ifølge DR Nyheders oplysninger drejer det sig om 400 soldater, der kan indsættes, heraf er 200 allerede ved at blive uddannet i at kunne varetage opgaverne med grænsekontrol.

Indtil videre har den danske regering indført midlertidig grænsekontrol i 10 dage. Uddannelsen af Forsvarets folk til opgaven vil dog tage et par uger, oplyser ministeren.

- De skal bistå politiet og blive en del af den grænsekontrol, der skal pågå længere frem. Det kræver, at man får lidt uddannelse i det, siger Inger Støjberg.

Justitsminister Søren Pind (V) skriver på sin Twitter-profil, at Forsvarets folk "i første omgang" skal hjælpe til på de tre nye modtagecentre, som Rigspolitiet har oprettet, hvis disse kommer i funktion.

Indtil videre er grænsekontrol en politiopgave, skriver Søren Pind.

Integrationsministeriet oplyser tirsdag morgen, at de 400 ekstra soldater alligevel ikke skal stå ved grænsen og tjekke id, som Integrationsminister Inger Støjberg (V) ellers udtalte mandag aften. Læs mere her.