Stort fald i karakterer efter læseprøve

Elever i 9. klasse over hele landet får en ubehagelig nyhed i den kommende uge, når de får deres karakterer for prøven i dansk læsning. I forhold til sidste år ser karaktererne ud til at falde helt op til 30-40 procent.

Det er ud som om, karaktererne for læsning vil styrtdykke. (Foto: lusi © Stock xchng)

Elever i 9. klasse over hele landet får en ubehagelig nyhed i den kommende uge, når de får deres karakterer for prøven i dansk læsning.

I forhold til sidste år ser karaktererne ud til at falde drastisk - helt op til 30-40 pct., viser en rundspørge, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget.

Eleverne brokkede sig

Eleverne ser ud til at blive bekræftet i den frygt for lave karakterer, der opstod, straks efter at prøven i Dansk Læsning var blevet afviklet den 4. maj. Mange af eleverne havde ikke kunnet nå at gennemlæse prøvens fem tekster og svare på de tilhørende 50 spørgsmål i løbet af de 30 minutter, der var til rådighed.

På et censormøde den 14. maj nedjusterede censorerne da også kravene til rigtige besvarelser en anelse i forhold til det planlagte.

Formanden for opgavekommissionen, Søren Aksel Sørensen, mener ifølge Jyllands-Posten, at kravene i afgangsprøven er, som de skal være, og at det egentlige problem er, at unge i dag læser for lidt og for dårligt.