Tema Grænsekontrol

Sverige forlænger id-kontrol ved grænsen til Danmark

Det er for tidligt at ophæve id-kontrollen ved den svenske grænse, siger svensk minister.

Id-kontrollen inden rejsen fra Danmark til Sverige sker blandt andet i Kastrup, hvor passagerer skal vise id, inden de kan tage toget over Øresund. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Id-kontrollen på rejser til Sverige fortsætter, og der er stadig ingen deadline for, hvornår den bliver ophævet.

Det står klart efter en samtale i dag mellem den svenske infrastrukturminister Anna Johansson (S) og den danske transportminister Hans Christian Schmidt (V).

– Inden det kommer på tale at fjerne id-kontrollen mellem Danmark og Sverige, vil regeringen være sikker på, at antallet af asylansøgere ikke stiger så snart, vinteren er overstået, siger Anna Johansson ifølge Sydsvenskan.

Grænsekontrol

Den danske regering har indført midlertidig grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse. Det skete samme dag, som svenskerne indførte kontrol mellem Danmark og Sverige. Læs om sagen her.

Gå til tema

Id-kontrollen blev indført den 4. januar 2016.

Den svenske minister siger samtidig, at flygtningestrømmen over Øresund stadig ikke er tilstrækkelig lille til at ophæve id-kontrollen eller tænke den sammen med den paskontrol, som de svenske myndigheder gennemfører i Hyllie.

– Der er ingen deadline, men så snart vi har en løsning, som alle er enige om, gennemfører vi den, siger den svenske minister.

Ifølge Sydsvenskan søgte 638 personer asyl i Sverige i sidste uge. Meget få af dem kom til Sverige over Øresund. I stedet ankom de fleste til havnene i Trelleborg og Gøteborg.

Avisen skriver også, at der hver uge kun kommer en håndfuld asylansøgere til Hyllie og havnen i Helsingborg.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Nyheder med dig

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve

  • Kun breaking:
  • Alle nyheder:

DR Nyheder på YouTube